EN PERFEKT KOMBINATION AV INDISK LÄKEKONST OCH SVENSKT LAGOM

The DrOj story

Bild på de tre olika varianterna av DrOj Bodywash

Vill man göra något man inte redan kan, så måste man lära sig. Från början kan vi ingenting, det vet ju alla som träffat en nyfödd bebis.

Från det stadiet, har vi ju sedan alla lärt oss allt vi kan idag, eller hur? Man provar sig fram och lär sig på vägen.

I mitt fall ofta enligt devisen ”Hur svårt kan det vara?”. Historien om DrOj Bodywash börjar väl ungefär där.

När Medimix introducerade de tre väl beprövade läketvålarna Medimix Classic, Moisturising Lakshadi samt Sandal&Eladi som flytande duschtvål, Medimix Bodywash, visade det sig att svensken verkligen ville ha ayurvedisk tvål även i pumpflaska. De blev mycket populära och framtiden såg ljus ut. Det funkade fint ända tills tillverkaren börjad konstra med förpackningarna och leveranserna.

Jag blev tokig på dem och tänkte: Hur svårt kan det vara att göra en egen ayurvedisk Bodywash med lika goda och läkande egenskaper? Eller kanske ännu bättre? Lite mildare och mer anpassad till det svenska kynnet och den torra svenska vintern.

Oj, som av en händelse, träffar jag precis då dr Parag Patwardahan. Han är en indisk ayurvedaläkare som sadlat om till tvåltillverkare…är det synkronisitet? Han har iallafall tillgång till samma läkeoljor som Medimix använder. Ayurvediskare än ayurveda och mildare än milda!

Oj! Den blev så mild! Den liksom smeker in den välgörande läkeoljan i huden. Påminner lite om Lactacyd i löddret men med en fylligare känsla, krämigare konsistens och rikare doft.

En perfekt kombination av indisk läkekonst och svenskt lagom! Lite tur och rätt folk, bara, det tog bara ett halvår och två resor till Indien, sedan hade jag den först laddningen hemma i källaren. Hur svårt kan det vara, liksom?

Oj, det var nog svårare än jag trodde. En del av kunderna älskade den milda smekningen, andra var besvikna och saknade Medimixens stuns och indiskhet. De nöjda kunderna var några för få för att kunna upprätthålla egen tillverkning.

Historien tar dock inte slut här för dr Parag sålde konceptet till en annan tillverkare, som provar att lansera DrOj Bodywash i Indien. Så bra, då kan jag ju köpa den av dem!

Så nu, inför nådens år 2022, av mig utsett till den Ayurvediska Bodywashens år, återlanserar vi på BierkaVeda den nya DrOj Bodywash! Ny förpackning och nya dofter.

Har du särskilt känslig hud? Är du kanske allergisk och tål inte vanlig tvål? Älskar du den mjuka smekningen av en supermild tvål? Då kanske DrOj Bodywash är helt rätt för dig!

DrOj Bodywash finns i tre olika varianter: 

  • DrOj Bodywash 32 Herbs. Innehåller en väl beprövad örtblandning som hjälper huden att uppnå och bibehålla en naturlig balans. Utmärkt för dig som ibland drabbas av torr hud, klåda, tillfälliga eksem, svampinfektioner och liknande.

  • DrOj Bodywash Lakshadi. Det självklara valet för dig med torr hud! Lakshadioljan ökar blodgenomströmningen nära hudytan och stimulerar på så sätt talgkörtlarna, kroppens egna återfuktare. Dessutom hindras onödigt fuktläckage från hudytan av Laccifer lacca.

  • DrOj Bodywash Eladi. Stimulerar, stärker och hjälper huden vid eksem, klåda och liknande. Verkar föryngrande samt ger lyster och ”glow”.
     

I nästa blogg ska jag presentera fler nyheter inför den Ayurvediska Bodywashens År.

Stay safe and stay tuned!

/Jörgen 🌱

 

Lämna en kommentar