Om oss

Svartvit bild på Bierka Vedas ägare och grundare Jörgen Johansen, in action berättandes med händerna om sin mission och sin vision.


Bierka Vedas ägare och grundare, Jörgen, berättar:

Så länge jag kan minnas, har jag varit intresserad av Indien och de österländska filosofierna.

Det började lite trevande. År 1993 var jag i Indien för första gången, då som ung backpacker, och år 2000 var jag tillbaka för en vistelse på ett ashram*. Sedan dess har det blivit otaliga resor till Indien, både ensam och med familjen.

År 2011 fick jag upp ögonen för ayurvedisk hudvård efter att ha köpt en tvål, en Medimix Classic. Idén föddes direkt: Här kan jag ju använda mina kunskaper om Indien! Och så föddes tanken om att det kunde bli min mission att tillhandahålla ayurvedisk hudvård i Sverige.

Jag började titta på möjligheterna att importera den här typen av produkt till Sverige. Efter några trevande försök på egen hand, köpte jag år 2012 firman AuroTrading av Malin och Britt-Marie Otterstedt.

De hade då drivit importen av Medimix sedan år 1996 och lämnade över kundregister på kanske 50 återförsäljare samt ett varulager till mig. Då var det endast tvålarna Medimix Classic och Medimix Moisturising som ingick i sortimentet.

Sedan dess har jag hållit fast vid min mission: att tillhandahålla ayurvedisk hudvård i Sverige. 

Gradvis har sortimentet utökats med fler produkter från andra producenter, och idag hittar du utöver hudvårdsprodukter även hårvård, munvård och smärtlindring. Linjen är att det alltid ska vara justa produkter till ett juste pris, och 

År 2020 tog jag ett nytt grepp och bytte namn, från AuroTrading till Bierka Veda. Bierka, för att det är det urgamla namnet på min hembygd och Veda, för att det handlar om den Vediska kulturen och Ayurvediska produkter.

I den här vevan korsades min väg med Johanna, som var intresserad av mina produkter, och som visade sig vara en fena på digitalisering och marknadsföring. Vi inledde ett samarbete där hon byggde denna webbshop, och hjälper mig marknadsföra den i Sociala Medier och via Nyhetsbrev.

Man kan förenklat säga att Johanna synliggör och säljer produkterna, och jag importerar, packar och skickar dem, även om jag också åker runt på en del mässor och andra fysiska forum och visar och marknadsför produkterna på så sätt!

Min vision är att öppna dina ögon för det naturliga alternativet.
Yoga, för ditt inre välmående, kan ju inte säljas i en webshop, så missionen blir att tillhandahålla ayurvediska produkter för ditt yttre välmående. Och kanske kan detta leda dig till vidare efterforskningar om hur du kan utveckla både kropp och sinne genom yoga?

Låga omkostnader och inga onödiga mellanhänder gör att vi kan hålla mycket låga priser i förhållande till kvaliteten. Samtidigt ser vi till helheten och garanterar justa villkor, för alla inblandade, från producent till konsument.

Låt dig alltså inte luras av de låga priserna - Bierka Vedas produkter är av absolut högsta kvalitet! 

Gör ett besök i webshoppen och hitta dina personliga ayurvediska favoriter!

Jörgen 🌱

* Ashram ‒ en avskild plats för de hinduer som vill dra sig tillbaka och ägna sig åt meditation. [Källa Wikipedia]