Ansiktstvätt

Ansiktstvätt

Nu har vi fem olika Medimix Facewash, istället för bara en som förut.

Fem olika Medimix Facewash? Men... vilken ska jag välja, då?

Jag har ställt in alla fem i badrummet samtidigt och använder dem lite random. Tänkte försöka förmedla mina intryck av dem.

Det är inte lätt att beskriva vare sig dofter eller upplevelsen av att tvätta ansiktet. Ett ord återkommer hela tiden är: frisk.

Alla fem är uppfriskande, men på olika sätt.  

Inte bara mot acne, utan generellt uppfriskande för alla hudtyper. Har funnits med länge och hette tidigare bara ”Medimix Facewash”. Den råkar också vara väldigt effektiv mot just acne. Frisk doft som liknar Medimix Lakshadi tvålarna.

Alltså, här snackar vi glow! En stund efter tvätten känner man hur huden aktiveras och riktigt lyser. En skön känsla, lite av en personlig favorit. Frisk men ändå fruktig och blommig doft.

Tar bort överflödig oljighet utan att lämna torrhet. Mycket uppfriskande med doft av typ… bär? Funkar väldigt bra på hud under skägg. Även om du kanske inte själv har skägg, är det ju snart Fars dag.

Uppfriskande och fuktbevarande, perfekt för dig med torr hud i ansiktet. Den solskyddande egenskapen då? Ingen solkyddsfaktor, enligt uppgift. På Indian english, betyder det tydligen bara att den är bra mot uttorkning. Fuktbevarande, som sagt. Mildast parfymerad av de fem.

En mycket lätt scrub för dagligt bruk. Lätt ”rivig”, bara, och med örtig, lite sötsträv friskhet i doften.

Kanske ska du också prova en av varje? Det är verkligen en upplevelse och du kommer inte att bli besviken på någon av dem. De är ju supersköna, alla fem, men på riktigt olika sätt.

Dofterna upplevs bara vid själva tvätten och en liten stund efteråt. Funkar också utmärkt att komplettera med Lakshadi Gel Moisturiser with Aloe Vera. En lätt och, näst intill, oparfymerad fuktgel. Lakshadi blandningen i gelen balanserar talgkörtlarna, denna gel passar alltså både torr och fet hud.

Det är verkligen roligt när Medimix kommer med lite nya produkter. Vi började med att beställa Scrub och Oil Clear, för att testa. Tyvärr skickade tillverkaren fel, så vi fick Scrub och Anti Tan istället. Jag trodde väl inte att Anti Tan skulle sälja alls men den gick åt som smör i solsken och helt plötsligt var lådorna tomma. Nu när vi fått reda på att det inte är någon solskyddsfaktor i Anti Tan, kanske just de lådorna tar slut ännu fortare. Man kan ju hoppas…

Vill du lära dig mer om Ayurveda, förresten? Kolla ”Ayurvedapodden” (finns där poddar finns eller på Spotify: https://open.spotify.com/show/6ffIcBtaoLI4Pu3o5eduR0?si=3e86a350e6e54d7b )

Vi har inlett ett samarbete med Johanna Mårdh, som driver podden. Hon har fått prova några av våra produkter och fastande hårt. Särskilt för Medimixtvålarna och Khadi Facepack.

Podden är väldigt grundlig och informativ. Även om du redan vet en massa om ayurveda, så kommer du att lära sig mer. Det vågar jag lova! Dessutom får du också en rabattkod till butiken… 😉

Ha det bäst!

Jörgen

Taggar:
Äldre inlägg Tillbaka till Jörgens Jidder Nyare inlägg

Lämna gärna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.