Två unika tvålar

Två unika tvålar

Jag vill stolt presentera två riktigt unika tvålar: Santhigiri Charma Mahima och Charma Suddhi.

De tillverkas på ett ashram i Indien, på ett absolut tadelfritt sätt.

Det är ett ganska starkt påstående, eller hur? Men jag menar att det är så, både när det kommer till miljöansvar och etik men fram för allt ur hudvårdssynpunkt.

Det är verkligen roligt att få berätta historien om Santhigiri Ashram, som är ursprunget till dessa tvålar. Jag var där 2010 och köpte några av mina allra första tvålar. Det var ett väldigt fascinerande ställe!

Att komma dit var som att komma till en annan värld. En samling snälla människor bestämde sig för att slå sig ner på en plats i skogen, för 90 år sedan, för att följa sin guru, Navajyothi Spreekarunakaraguru och leva i frid och harmoni. Med sig själva och med världen runtomkring. En egen värld, i ett konstigt land.

Där lever de fortfarande, enligt gamla traditioner och helt enligt ayurvediska principer. Bedriver sjukvård, utvecklar ursprungliga läkemedel från växter, bedriver jordbruk och odlar växterna själva, bedriver undervisning inom traditionell medicin (ayurveda och siddha) … och tillverkar tvål.

Att de skulle tillverka en dålig tvål är ju otänkbart. Absurt. Här kan man tryggt luta sig tillbaka på en mångtusenårig lära för mänskligt välmående. De rätta örterna, i den rätta sammansättningen, i varje givet tillfälle. Till exempel när man duschar.

Jag hoppas verkligen att du klickar på länken, för att se vad de åstadkommit under de 90 åren: https://www.santhigiriashram.org/home.php Där kan du också fördjupa dig om ashramen och deras verksamheter. En fascinerande värld som öppnar sig, med helt andra ideal och föreställningar än våra.

Och vilka läckra byggnader, eller hur? Två helt fantastiska tempelbyggnader, bara på det ursprungliga ashramet. Sedan har de tydligen också utökat verksamheten till flera ashram och byggt tempelbyggnader där också, kan man klicka sig fram till.

Dessa snälla människor har alltså delat med sig av sitt överskott på tvålar till oss, så att även vi får njuta av deras kunskaper och insikter om hudvård. Tvålarna finns i två varianter:

  • Charma Mahima, med frisk doft av Ocimum sanctum (Helig basilika). Bra mot alla
  • Charma Suddhi, med en lotusblommig doft. Bra mot alla hudobalanser.

Dessutom finns en mirakelkräm:

På tuben står det att den ska vara bra mot acne, finnar, mörka fläckar, mörka skuggor under ögonen och ärrvävnad, men jag tycker den funkar mot allt.

Våga prova! 

/Jörgen

P.s. Klicka på produktnamnen för att läsa mer om dem.

Taggar:
Äldre inlägg Tillbaka till Jörgens Jidder Nyare inlägg

Lämna gärna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.