Lågprocessat

Lågprocessat

Vi har valt att inte använda ord som organiskt, ekologiskt, veganskt etc. Vi hävdar istället att våra produkter är lågprocessade och så naturliga som möjligt.

Alla våra produkter innehåller så få kemiska tillsatser och så naturliga råvaror som möjligt, som används så oförändrade som möjligt. Detta är en naturlig konsekvens av den ayurvediska filosofin.

Alla medicinska örter odlas, skördas och prepareras enligt ayurvedans principer. Detta är mycket noggrant reglerat. De olika växtoljorna, som ingår i de flesta produkterna, är kallpressade och helt oprocessade. De få kemiska tillsatser som behövs, väljs med stor noggrannhet och efter gällande rekommendationer.

Ayurvedan strävar efter balans. Om huden är i balans, är den mycket tålig och motståndskraftig. I balans, så tål huden kyla, torka, värme, fukt och läker snabbt skrap och sår. I obalans är det tvärtom, huden spricker, kliar, rodnar och läker inte skrap och sår så lätt. Eksem, acne, psoriasis, rosasea, svampinfektioner… listan på obalanser kan bli hur lång som helst.

Ofta kommer problemen från andra håll i kroppen, till exempel från matsmältningen, men tar sig uttryck på huden. Tills man hittat orsaken får man försöka mildra symptomen. Med hudvård. Det är sedan gammalt.

I den långa ayurvediska traditionen ingår ingen modifierad olja, microplast, hyaluronsyra eller liknande. Bara noggrant utvalda växtextrakt, naturligt välgörande vegetabiliska oljor och ett minimum av kemiska tillsatser för att binda ihop dem till moderna hudvårdsprodukter.

Till dig.

Taggar:
Äldre inlägg Tillbaka till Jörgens Jidder Nyare inlägg

Lämna gärna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.