Örtbaserade produkter

Örtbaserade produkter

Ayurveda är en växtbaserad läkekonst. Totalt finns det 10 000-tals olika växtextrakt dokumenterade och katalogiserade för olika användningsområden inom ayurvedan.

Det rör sig oftast om extrakt från blommor, blad, bark eller rot. Ibland används också hela växter, whole plant. De flesta används för intern medicin, matsmältningen anses utgöra grunden för en sund kropp.  

Traditionell indisk, vegetarisk husmanskost utgår således helt och hållet från den principen. Om du frågar en indisk husmor om varför en maträtt innehåller det den innehåller, kan du vara helt säker på att få en lång och välgrundad förklaring. Alla ingredienser har ett syfte, ibland också bara att smaka gott.

Detsamma gäller naturligtvis inom ayurvedisk hudvård. Inga växtextrakt är där av en slump, utan allt är noga genomtänkt och fyller ett syfte. Bara till produkterna som finns i den här webshoppen, kan man räkna in ca 200 st (!) olika örtextrakt.

Här används de för att balansera pigmentering, återställa fuktbalans, öka blodgenomströmning, reducera eller stimulera talgproduktion, stimulera hårsäckar, stärka regeneration av hudceller etc etc. Allt för att du ska kunna njuta av en väl fungerande hud!

För att göra det så enkelt som möjligt för dig, har vi försökt att beskriva de ingående växtpreparaten så gott som möjligt för varje enskild produkt i webshoppen.

Välkommen in i ayurvedans värld!

Taggar:
Äldre inlägg Tillbaka till Jörgens Jidder Nyare inlägg

Lämna gärna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.