Vad är Ayurvediskt?

Vad är Ayurvediskt?

Well, enkelt förklarat är det förhållningssätt, tillvägagångssätt, beredningssätt, blandningar och produkter som bygger på, och är framtagna efter, de ayurvediska principerna. 

Vad är Ayurveda då?

Enkelt förklarat är Ayurveda den minst 5 000 år gamla indiska läran om hur man håller sig frisk och balanserad, till både kropp och själ.

Ayurveda strävar efter att finna och behålla just den balansen, så att man inte blir sjuk. Skulle man nu ändå bli sjuk, återställer man balansen med läkeörter, rätt kost, träning och meditation.

På huden kan man se symptom på obalans (begynnande sjukdom) på flera sätt. Det kan tex vara torr hud, fet hud, acne, eksem, klåda, pigmentförändringar, svampinfektioner, mjäll, håravfall etc.

Vi använder ju redan, dagligen, en massa olika produkter för att råda bot på dessa obalanser. De flesta är inte särskilt väl genomtänkta.

Den västerländska medicinen strävar ju oftast bara efter att lindra symptomet, inte att bota obalansen som ligger till grund för symptomet.

Det fina med de Ayurvediska alternativen är att de alla innehåller noggrant utvalda blandningar av olika örtextrakt som är utprovade under mycket lång tid. Dessa örtblandningar verkar betydligt djupare än bara symptomlindring.

Vid torr hud, till exempel, kan man stimulera talgkörtlarna att producera mer med en läkeört, öka blodgenomströmningen i huden med en annan samt hindra avdunstning med en tredje. Man stimulerar, stärker och hjälper alltså huden att hitta sin ursprungliga balans på flera olika sätt.

I vår webshop hittar du noga utvalda, ayurvediska, örtspäckade produkter för din hud-, hår- och munvård - välkommen in på bierkaveda.se

🌱

Taggar:
Äldre inlägg Tillbaka till Jörgens Jidder Nyare inlägg

Lämna gärna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.