Naturläkemedel naturmedicin ayurveda

Naturläkemedel

När jag pratar om mina produkter vill jag gärna lyfta fram att de i Indien förskrivs som naturläkemedel för olika åkommor. Men hur är statusen här i Sverige - är BierkaVedas produkter verkligen naturläkemedel?

Enligt Läkemedelsveket är definitionen:
Traditionella växtbaserade läkemedel, ofta förkortat TVBL, innehåller också växtbaserat material eller växtbaserade beredningar som verksamma beståndsdelar och är därmed också växtbaserade läkemedel.

Vidare, enligt Läkemedelsverket ska ett växtbaserat naturläkemedel kunna visa att den aktuella produkten, eller en motsvarande produkt, har haft medicinsk användning under en period av minst 30 år, varav minst 15 år inom EU.

Det innebär ju att alla BierkaVedas produkter, utan vidare enligt mig, skulle gå att registrera som TVBL!

5 000 år, som ju är den tid vi vet att den ayurvediska läkekonsten varit använd, är ju mycket mer än 30 år. Och de allra flesta produkterna har också funnits i EU tillräckligt länge. Ta Medimix Classic som exempel. Denna naturtvål introducerades i Sverige redan 1996.

Nu är registreringen för att få mina produkter klassade som naturläkemedel en mödosam och tidskrävande process. Än så länge, har jag inte ens övervägt att försöka. Produkterna är ju lika bra utan texten ”Traditionellt växtbaserat läkemedel”. 

Vi får se hur det blir, kanske gör jag ett försök. Vad tycker du?
Kolla in mitt utbud av produkter som är naturläkemedel i Indien, men som inte är klassade som det här i Sverige än i webshopen här.

 

Ha det gôtt!
Jörgen
Taggar:
Äldre inlägg Tillbaka till Jörgens Jidder Nyare inlägg

2 kommentarer

BTC may be the latest or last chance to get rich in this era. It will reach $200000 next year or the next year.

Think about only $2 a few years ago. Come to the world’s largest and safest virtual currency exchange to reduce the handling fee. Don’t miss the most important opportunity in life

https://hi.switchy.io/5dyf

Dannytarma

Jag tycker du ska göra ett försök asså!

Johanna

Lämna gärna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.