Tidstestat

Tidstestat

Varför skulle Bierka Vedas ayurvediska hygien- och skönhetsprodukter vara så mycket bättre dina vanliga?

Jag skulle säga att det beror på lång erfarenhet. Ayurveda är ju en urgammal tradition och man har verkligen testat. Och testat. Och testat lite till… 5 000 års tradition talar sitt tydliga språk.

Vet du hur man testar skönhetsprodukter i nutida, modern tillverkning? Jag vet. Endast ett fåtal kemikalier som används i skönhetsmedel testas överhuvudtaget, och ännu färre testas under lång tid. Det är mycket enkelt att räkna upp ett antal ”skandaler” med kemiska tillsatsämnen i kosmetika: PFAS, mikroplaster, formaldehyd, ftalater, parabener, bisfenol… listan kan göras lång.

Därför kan det vara skönt att luta sig tillbaka på naturliga växtpreparat som använts av en mycket stor befolkning, under mycket lång tid. 

Det är förstås inte så att våra produkter är helt fria från kemiska tillsatser. Men då den ayurvediska traditionen även gäller tillverkningsetik så sållas de värsta avarterna bort redan där.

Jag lägger också själv otroligt mycket tid på att faktakolla alla ingredienserna i de produkter jag har väljer att marknadsföra här i Sverige. Faktakoll är viktigt, då det är lätt att låta sig förledas av propaganda som sprids i olika syften.

Ett bra exempel är konserveringsmedlet Phenoxyethanol. Det låter ju otroligt giftigt -visst? Särskilt om man minns skandalen på 1970-talet, med fenoxisyra (som verkligen var något helt annat). I själva verket är Phenoxyethanol en ganska harmlös ingrediens, som även kan utvinnas ur grönt te. Där kallas det för ”antioxidant” och tillskrivs hälsobringande effekter.

Du kan alltså tryggt luta dig tillbaka och lita på 5 000 års erfarenhet!

/Jörgen 🌱

Taggar:
Äldre inlägg Tillbaka till Jörgens Jidder Nyare inlägg

Lämna gärna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.