Rapport från Indien

Rapport från Indien

Vi var iväg till Indien i februari, jag och min kompis Fredrik. Tänkte kolla upp om vi kunde hitta några nya produkter att lansera och kanske komplettera sortimentet i vår ayurvediska webbshop med lite nya, annorlunda prylar.

Dessutom skadar det ju inte att vårda befintliga kontakter samt kanske skapa några nya.

Inför resan fick vi in flera fina tips från er följare och kunder om vad som saknas i vår webbshop. Tack för dem, de var värdefull input! Förhoppningsvis kommer vi att kunna tillgodose några av önskemålen, men tyvärr inte alla.

Visa av tidigare erfarenheter, kommer vi också att vänta med att berätta om vad som är på gång. Att handla med Indien innebär långa ledtider och många osäkra faktorer.

Lite nyheter kommer vi dock att kunna presentera redan nu under våren. Håll utkik efter kommande nyhetsbrev och inlägg här på bloggen och i sociala medier.

Till hösten hoppas vi också kunna presentera en hel del nya produkter.

Nu blev det ju inte bara jobb, lite semester får man ju passa på att väva in också. Vi börjad med några dagar i det ganska hårt turistexploaterad Goa. Inköparen Piyush hade visserligen bokat in oss på en riktigt lyxig resort, och det var ju nice. Inte riktigt min kopp te, dock…

De sista åtta dagarna spenderade vi längst ner i södra Indien, på Varkala beach i delstaten Kerala. Det är ett helt fantastiskt ställe! Under december – mars är klimatet perfekt! Runt 30 grader och oftast en svalkande bris från havet. Stora vågor och varmt i vattnet.

Turistnäringen är också mer lagom utbyggd, det finns gott om restauranger och spännande butiker men bara inom ett begränsat område. Det riktiga Indien är aldrig långt borta, bara 5 min rikshaw (tuktuk), sen är man där.

Om du funderar på att åka till Indien, skulle jag verkligen rekommendera dig att börja med Kerala. Lite geografiskt isolerade av bergskedjan Västra Ghatsbergen, har Keralanerna bevarat en mer ursprunglig kultur och är mer laid back och inkluderande än resten av de indier jag har träffat.

Det är också där som den Ayurvediska kunskapen har bevarats bäst och åter kunnat sprida sig tillbaka ut i världen. Överallt kan man hitta ayurvediska behandlingshem, ayurvediska läkare och ayurvediska massageställen.

Funderar du på att åka? Tveka inte att höra av dig till mig om du vill ha tips. Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter och kunskaper. 

Ha det bäst!

 Jörgen 🌱

Taggar:
Äldre inlägg Tillbaka till Jörgens Jidder Nyare inlägg

Lämna gärna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.