Miljonvinst köpa ayurvedisk tvål

Vad skulle du göra om du vann en miljon?

Du har säkert fått frågan nån gång. För mig är valet numera enkelt: Jag skulle köpa tvål för alltihop.
 
Det är inte helt enkelt att förklara varför man tar vissa beslut, eller hur? Själv är jag ganska impulsiv och oöverlagd som person och tar ofta stora beslut baserade på någon slags magkänsla. Ibland blir det givetvis tokigt men oftast fungerar det väldigt bra, som med produktserien Khadi Natural som jag importerar från Indien och säljer här i Sverige.
 
2017 hade jag just sålt ett hus och köpt/ärvt ett annat. Det blev lite pengar över, och jag hade diffusa planer på att satsa dem på att utöka mitt sortiment. 
 
Samma år var den indiske affärsmannen Piyush Samani på semesterresa med familjen här i Sverige. På något sätt hade han fått nys om att jag importerade från Indien och ville att vi skulle träffas, när han ändå var här. Själv var jag väl inte så angelägen (jag får otroligt många förslag på samarbete från Indien) men han var mycket enträgen! Det var ju tur, för när vi väl sågs kändes allting helt rätt. 
 
Vi blev snabbt vänner och pratade i flera timmar om allt möjligt, mest om kulturkrockar, religion, yoga och världsåskådning. Det blev väl inget direkt bestämt men senare samma år åkte jag till Indien för att undersöka möjligheterna med min nye vän. För säkerhets skull tog jag med mig min bror, för att hålla koll på att jag inte skulle ta allt för tokiga beslut. 
 
Väl på plats i Indien blev vi vallade runt bland en mängd olika tänkbara tillverkare. Många timmar i bil, mycket luktande och kännande på olika produkter samt många långa samtal med hugade leverantörer. Inte visste jag att det fanns så mycket guld och så gröna skogar i Indien!
 
Sista leverantören var Khadi Natural och det är väl här min impulsivitet kommer in i bilden. När jag kände doften på Anti Ageing krämen, fick jag ett doftminne från barndomen. Precis så doftade vid min mormors sminkbord! Och det var ju dessutom hennes och morfars hus jag just hade köpt! Omgående beslut, jag satsar allt på ett kort.
 
I efterhand var det ju dessutom bra att sortimentet var rätt, filosofin var rätt, ingredienserna de rätta och dofterna… ljuvliga! 
 
Piyush och jag är nu både nära vänner och businesspartners. Vi hörs på telefon och mail flera gånger i veckan och träffas så ofta vi kan. Han var senast här i Sverige 2019, då vi arrangerade ett yogaretreat, här hemma i min mormors gamla hus. Det är också han som köper in alla produkter i Indien, samordnar transporter samt fixar tullarbetet och sjöfrakten. 
 
Familjen är djupt troende hinduer och bor i den lilla staden Sangli, i delstaten Maharashtra. Där driver de ett eget litet Rama/Krishna tempel. Det pågår shanting till Rama och Krishna från kl 6 till kl 14 varje dag och alla är välkomna. Det är en stark upplevelse att, som västerlänning, få komma så nära inpå den indiska kulturen och få delta i en urgammal tradition. Det är inte som man förväntar sig.
 
Så om du tänker resa till Indien och vill uppleva något alldeles extra, hör av dig till mig (Jörgen) så får du Piyush’s kontaktuppgifter.
 
Ram Ram
/Jörgen
Taggar:
Äldre inlägg Tillbaka till Jörgens Jidder Nyare inlägg

Lämna gärna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.